Organ Bağışı

Değerli Velilerimiz;

Türkiye’de organ bağışı ve nakli konusunda halkın bilinçlendirilmesine yönelik etkili çalışmalar yürütülmesine rağmen ne yazık ki her geçen gün organ bekleyen hasta sayısı artmaktadır.

Organ bağışı hayatta iken kendi özgür iradenizle, tıbben yaşamınız sona erdikten sonra doku ve organlarınızın başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermeniz ve bunu belgelendirmenizdir. Ancak bu belgelendirmenin organ bağışı yapmak için yeterli olmadığı, ailenizin ya da yakınlarınızın rızası olmadan organlarınızın alınamayacağı unutulmamalıdır. 18 yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanelere başvurarak ya da e-nabız üzerinden organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir.

Organlarınızı bağışlayarak güzel bir miras bıraktığınızda veya yakınlarınızı kaybettiğinizde organlarının kullanılmasına izin vermeniz durumunda organ bekleyen binlerce hastamız yaşama şansına sahip olacaktır. Organ bağışlamanın dinimiz açısından da uygun olduğuna ““Her kim bir hayatı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur” (Maide Suresi 5/32) ayeti de ışık tutmaktadır.

Unutmayalım organ bekleyen siz ve ya bir yakınınız, hatta en kıymetliniz çocuğunuz dahi olabilir. Bir veli olarak en büyük hassasiyeti sizlerin göstereceği düşüncesiyle organ bağışı konusunda hepinizi duyarlı olmaya, hayatlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

“Bir insanı yaşatmak, insanlığı yaşatmaktır” gelin hep birlikte insanlığı yaşatalım.

 

        Mahmut OĞUZ                                                                                           Uz. Dr. Berna ÖZTÜRK

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü                                                                              Denizli İl Sağlık Müdürü

   

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi